2012. május 15., kedd

Vatera - 2. rész - Az eladó

A jelenlegi szavazás alapján, a "Vatera - 2. rész - Az eladó" nevű opció vezet, és mivel most jutottam el odáig, hogy tudjak Nektek bejegyzés írni, ezért ma erről lesz szó! =)

Vatera.hu piactér, aukció - egyszerű, gyors online vásárlás és eladás - olcsó laptop, mobiltelefon, játék

Az előző bejegyzésben, taglaltam azt a témát, milyen az, ha vevők vagyunk Vaterán, most pedig lássuk, hogy mikre kell ügyelnünk akkor, ha eladók vagyunk! =)

Miután beléptünk a Vaterára, kattintsunk az "Eladás" menüpontra:


Termék eladása: Ide kell kattintatunk ahhoz, hogy felöltsünk egy terméket.
Indításra váró aukciók: Itt jelennek meg azok a termékek, amiket már feltöltöttünk, de még a Vatera rendszere nem "igazolta vissza".
Meghirdetett termékek: Itt láthatjuk azt az összes terméket, amit feltöltöttünk a Vaterára. (Ugyanez az "Eladó" menüpont is)
Licitált: Itt láthatjuk azokat a termékeinket amikre már érkezett érvényes licit. (Ugyanez az "Érvényes ajánlatok termékeimre" menüpont is"
Lejárt termékek újraindítása: menüpont segítségével azt a terméket amit nem sikerült eladnunk, újra érvényesíthetünk Vaterán. (Ugyanez kb. a "Második lehetőség" menüpont is"

Amiket kiemeltem menüpontokat, azokkal kell, hogy foglalkozzunk, mint eladók.

Először is, nézzük lépésről lépesre! =)

Vegyünk egy pl-t. Tegyük fel, van egy Tallys trikónk, amit elszeretnék adni. Először is készítsünk róla képet, és írjuk le a fontosabb adatait. Ilyen pl. az, hogy milyen a mérete, milyen anyagokból áll, illetve ha gondoljuk centiméter segítségével is lemérhetjük, plusz egy borítékba rakva, a súlyát is leírhatjuk, hogy tudjuk majd, hogy mennyi postaköltséget kell a vevőnek fizetnie. 

Ha ez megvan, töltsünk fel a terméket a "Termék eladása" menüpont segítségével. Ami csillaggal van jelölve azt lényeges kitöltenünk, de minél több mindent kitöltünk, annál könnyebb lesz rátalálnia az adott vevőnek, és annál gyorsabb és egyszerűbb lesz az adásvétel! =) 

Most térjünk ki egy kicsit arra is, hogy miért is kell fizetni Vaterán. Van sok opció, de azt általában közli, vagy úgy hogy mellé írja, vagy mielőtt feltöltjük a terméket elirányít egy oldalra, pl. hogy szeretnénk e kiemelést, vagy valami plusz opciót, amivel SZERINTE sikeresebb lesz az eladás. Szerintem meg ez eléggé fölösleges, nekem ezek nélkül is sikerült eladnom a termékeimet.



Részletes információkért kattintsunk a "Számlázás" menüpontra, ahol minden, le van írva, ezért nagyon ebbe nem is mennék bele, inkább írnék nektek egy példát =)

Mivel 1 Ft-ért nekem nem éri meg feltöltenem (mert 1 Ft-ért ingyenes a feltöltés) ezt az előbbi Tallys trikót, ezért felöltöm 700 Ft-ért (úgy, hogy ez a kezdőlicit) nekem ezért a feltöltésért 5 Ft-ot kell fizetnem a Vaterának, illetve ha sikeres volt a termék eladása, akkor jutalékot kell utána fizetnem. Erről is találtok infót a "Számlázás" menüpont alatt. Ha nem volt sikeres, akkor nem kell fizetnem jutalékot, illetve ha újra elszeretném indítani a terméket, nem kell újra fizetnem érte 5 Ft-ot.

Akkor kell fizetnünk Vaterán, ha összegyűlt 300 Ft tartozásunk.

A termék árával kapcsolatban annyi lenne a hozzáfűzni valóm, hogy mindig annyi árat adjunk meg, ami ténylegesen megéri nekünk, mert ha kevesebbet adunk meg, mint amennyit ér a termék, akkor lehet jobban járunk vele, ha még kicsit inkább őrizgetjük a szekrényünkbe, vagy elajándékozzuk valakinek.. mint hogy nagyon kevés pénzért elmenjünk a postára, vagy esetleg személyes találkozóra, úgy, hogy az összeg az útiköltségünket se fedezi.

Postaköltséggel kapcsolatban, mindig ajánlva adjuk fel, mert a posta az egyszerű leveleket elkeverheti. Ne menjünk abba bele, ha az eladó úgy akarja, hogy feladjuk, hogy ne ajánlott levél legyen! Erre jön még rá a postaköltség ami lehet olyan 300-400 és 600-700 Ft környékén, ez attól függ, hogy mekkora a súlya a terméknek borítékkal együtt. Ha eladtuk a terméket, ez mindig rájön az eladott termék árára. Tehát alapár+ajánlott+súly alapján mért postaköltség. Erről ha jól tudom le lehet tölteni netről pontos táblázatokat is =)

Szóval összességben ennyi lenne, nekem eddig 4 viszonylag jó állapotú, de használt terméket, sikerült eladnom, amin majdnem 4 ezer Ft-ot kerestem =) Szerintem ez egész jó arány!

Szerintem próbáljátok ki, mert ha van olyan ruhátok, vagy cipőtök, amit nem használtok, de még jó állapotba vannak, akkor esetleg új ruhákba, cipőkbe, be tudjátok fektetni ezt az összeget! =)

Ha bármi kérdésetek van ezzel a témával kapcsolatba nyugodtan írjatok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése